Natur på skemaet

SøSvarte

Natur på skemaet

Vi ved nu hvor stor effekt naturen har på sårbare børn og unge. Men naturen kan også forebygge – så de børn og unge vi betragter som velfungerende, kan reducere sandsynligheden for stress og depression, øge indlæringsevne og kreativitet, skabe bedre motorik og fysik samt øge fællesskabsforståelse og sociale kompetencer.

Derfor er NaturCompagniet i færd med at udvikle en liste af tilbud, så skoler – 7. til 10. Klassetrin – kan sammensætte et program, som passer gruppens behov og ønsker.

I kataloget over tilbud vil bl.a. indgå: Foredrag – ”Hvad kan naturen gøre for dig, og hvad kan du gøre for naturen? og ”Hvordan virker hjernen – og hvilken effekt har naturen”. Workshops – ”Grundlæggende færdigheder til ophold i naturen over flere dage”, ”Hvordan finder du vej i ødemarken?” og ”Mad i naturen”. Tur til ødemarken: ””Overleve” langt væk fra civilisationen”. Endvidere kan gruppen vælge mellem en lang række øvelser, der skal bidrage til at skærpe sanserne og få det største udbytte af ophold i naturen.

NaturCompagniet gennemfører alle foredrag og workshops gratis, hjælper med at planlægge ture, og stiller al udstyr samt NaturGuide til rådighed. Indbydelser til at deltage på disse aktiviteter sendes ud til skolerne i september måned.