Vi tilbyder oplevelser inden for tre discipliner af “outdoor”

De forskellige grene af ”outdoor”-aktiviteter kan noget forskelligt. I NaturCompagniet tilbyder vi Hiking, Ski og Sejlads/Kano, da disse aktiviteter dækker mange af de behov udfordrede unge har. Det gør vi i trykke rammer og i en tillidsfuld atmosfære uden præstationsorientering, med plads til at være sig selv og rum til at styrke de sociale færdigheder. Vores instruktører og NaturGuider er topudøverere inden for de forskellige områder, og har derfor nogle unikke egenskaber til at guide og hjælpe de unge.

Hiking

Rygsækkene er pakket, vandreskoene snøret, og af sted på eventyr. Her er vi helt tæt på naturen, stilheden og utroligheden. I ”vildmarken” langt væk fra hverdagen og ”menneskeskabte” miljøer. Sanserne får lov til at udfolde sig og åbne op får helt nye indtryk. De unge er ude af deres vante rammer, de er sammen med en gruppe af sårbare, som har det lige som dem selv. De løsner op, og tør dele ud af sig selv. De er ikke kun på opdagelse i naturen, de er på opdagelse i sig selv. Det er med til at bygge deres selvværdsfølelse op og forvandle dem fra passive tilskuere til aktive deltagere.

Ski

”Yes – jeg kan”. Skiløb giver en meget hurtig belønning. De første sving på den stejle bakke kan være svære, men så …. Hele indsatsen er præget af en utrolig iver og koncentration, men de unges fremtoning, og deres kropslige udtryk udstråler begejstring og glæde. Hver gang de unge oplever, at de kan noget, er det et kæmpeskridt videre i deres opfattelse af sig selv. Det giver mod til at afprøve nye ting. Det er også tydeligt at hierarkiet, som man kender det fra de hjemlige rammer har ændret sig. De vante roller rystes, og det er både med til at skabe selvværd hos den enkelte, og respekt fra de andre.

Sejlads/Kano

De unge har forskellig roller og opgaver ombord på sejlbåden, men hvor samarbejde og fællesskab er forudsætningen for at styre båden ”sikkert i havn”. Da vi sejler i flere både, bliver det hurtigt en konkurrence om hvem der ligger forrest. Den unge pige, der var mest tavs i starten af sejladsen, sidder nu ved roret og dirigerer de andre, så de kommer først omkring pynten. Hun stråler over friheden til at tage ansvar for sig selv, og tage ansvar for at være en del af gruppen. Vi overnatter i telte på stranden ved siden af haven, og foran bålet vendes dagens oplevelser, inden en sund træthed melder sig.

 • Støttegrupper i naturen
  Støttegrupper i naturen
 • Go Wild Invitation
  Go Wild Invitation
 • Typisk program
  Typisk program
 • Træningslejr i naturen
  Træningslejr i naturen
 • Vores vision og tanker bag
  Vores vision og tanker bag
 • Foredrag
  Foredrag
 • Vandreterapi
  Vandreterapi

Kontakt os for mere information

Vi glæder os til, at I bliver de næste deltagere på en af vores mange aktiviteter i NaturCompagniet. Skriv eller ring til os, så vi kan arrangere et møde og gennemgå hvilke aktiviteter, der vil være bedst egnet til din gruppe af børn/unge.

 

Mailinfo@naturcompagniet.dk      Tel: 6014 4103

Kontakt os