Vandreterapi

Vandreterapi

”Der findes ikke det tungsind, man ikke kan vandre sig fra” skrev Søren Kirkegaard i sin tid. Nu har forskningen endelig indhentet hans udsagn, og kan bekræfte, at vandreture i naturen kan hjælpe sårbare unge til at reducere stress og depression.

Det repetitive tankemylder træder i baggrunden, når vi vandrer, og det har en stor betydning at gøre det i fællesskab med andre.

Som supplement til vores støttegrupper i naturen over flere dage i ”vildmarken”, kan NaturCompagniet nu også tilbyde vandring på en enkel dag. Vi kombinerer en lang række gavnlige faktorer for sårbare unge i én enkelt pakke: bevægelse, natur og socialt samvær.

Tilbuddet henvender sig især til de unge, hvor der er en mistanke om at de ikke trives. Vi skaber de pædagogiske rammer og et frirum i naturen, der skal bidrage til at hjælpe tidligt – dvs. mens bekymringen eller problemet stadig er lille.

Rygsækkene pakkes, og de unge skal finde vej til lejren gennem skoven, bål skal tændes og frokosten tilberedes, der skal leges med nysgerrigheden og sanserne, utrolighed skal opleves.

Herude opstår en forrygende mulighed for at iagttage den unges følelsesmæssige og psykologiske aspekter – selvtillid, selvbillede, ærlighed og tillid til egen vurderingsevne, oplevelse af tryghed og måske spænding, ligesom holdningsspørgsmål, prestige og status i forhold til andre, holdninger til udfordringer og vanskeligheder, etc.

Endvidere får behandler mulighed for at opbygge tillidsfulde samtaler, og have en dialog om de unges udfordringer og drømme. Alt sammen med til at vurdere den enkeltes ressourcer, så man efterfølgende kan sætte ind med en effektiv helhedsorienteret løsning.

Kontakt

2021 5781

Date

Category

Hiking